top of page
logo.png
top_add.png

Song og Spelkorlaget av 8. mars & Søn (som regel kun omtalt som Song og Spelkorlaget) er et Stavanger-basert kor som ble stiftet den 8. mars 1984.

 

Song og Spelkorlaget blir av norske toppmusikere betegnet som muligens det dyktigste Spelkorlaget i hele EU-området, og koret har få - om noen - reelle konkurrenter. Og ikke nok med det: På korets 25-års tur i Skottland i 2009 ble det fra politisk hold i Aberdeen antydet at Song og Spelkorlaget var "probably the greatest rock'n'roll band in the world". Dette er en betegnelse som har hengt ved oss siden, og som er vanskelig å bli kvitt. La oss forøvrig legge til at Spelkorlaget har intet ønske om å bli kvitt denne treffende betegnelsen.

 

ET UNIKT KOR: Med sin utradisjonelle musikalske profil og humørfylte konserter ble koret snart en hit i hele Stavanger-regionen. Song og Spelkorlaget setter stor pris på å gi konserter i inn- og utland, å overøse publikum med humor og musikalske innslag av beste kvalitet. Koret ser det som en oppgave å flørte uhemmet med publikum ved fremførelse av evergreens og noen av dagens populære låter, 99% av de musikalske verkene skal publikum kunne nikke gjenkjennende til: "Den har jeg hørt før. Den kan jeg". Publikum oppfordres alltid til å synge med, men vi må også poengtere at det ikke bør skje med så høyt volum at det overdøver koret.

 

Musikals leder er Knut Nøst, som startet i denne stillingen 1. august 2014.  Han etterfulgte korets første mus. leder Erik Lindboe, som dirigerte Spelkorlaget de første 30 årene.

 

Song og Spelkorlaget har etter hvert opparbeidet seg et stort publikum og nettverk, og korets sosiale profil har bidratt til populariteten. Spelkorlaget har representert såvel Stavanger Kommune som Næringsforeningen i Stavangerregionen i inn- og utland.

I samarbeid med Lions Club Stavanger har koret arrangert ´Syng med oss´ i Stavanger Konserthus hvert år siden 1984, hvert år med stappfullt hus. Overskuddet fra Syng med oss, samt overskudd fra tre CD-utgivelser har gått til div. humanitære organisasjoner i Stavanger-regionen.

 

Spelkorlagets første CD havnet som nr. 12 på VG-lista. Beatles samlealbum var da nr. 13. Vår siste CD Rett fra Drøvelen ble lansert våren 2010.  Musikk fra Song og Spelkorlagets CD utgivelser er nå tilgjengelig på Spotify.

 

 

& Søn ( Korets leder )

Song og Spelkorlaget av 8 mars & Søn

Koret med egen radiator

Vi er muligens det dyktigste Spelkorlaget i hele EU-området

Vår filosofi er at alle kan synge

Our Mission

Vi har særpreg

Synge med oss?

Bli vårt nye medlem
bottom of page