top of page
  • Forfatterens bildeAdmin

Koret på tur i Ryfylke

Oppdatert: 16. des. 2021Kjære fine folk i Hjelmeland!

Sist lørdag hadde ca. 45 «voksne» fra Nord Jæren en fantastisk tur til Hjelmeland.

Det er ofte slik at det som ligger lenger unna oppleves som mer «eksotisk» enn de nære reisemål. Hjelmeland har det som skal til.


Først vil vi takke Jan Sverre Grimstad, som la alt til rette for oss, og som til overmål var entusiastisk og kunnskapsrik «reiseleder» hele lørdagen. Ildsjeler skal vi ta vare på. Den mannen brenne for jobben og kommunen.

Så til sjøreisen – Først fra Hjelmelandsvågen til Skiftun – og etterpå inn til Tøtlandsvik. Stødigere hånd på rattet enn Jon Arne Helgøy finner en ikke i norsk fjordafart! Det å snu den svære båten inne i Osmundshavn er det ikke mange som gjør ham etter, og applausen var vel fortjent. Ellers er spennende og underholdende tur på fjorden i strålende novembersol. Takk til skipper og mannskap for en flott opplevelse.

Buss tok vi også. Jøseneset tut& kjør rattet en svær buss på trange og bratte veier med selvfølgelighet og autoritet. Godt kjørt, med Sven fra A til Å. En trygg fornøyelse!

Mikals Laks leverer alltid varene. Fin gjennomgang av produksjon og historie med «Kongen sjøl». Litt lått og litt løye og veldig interessant. Fine smaksprøver og god kaffi. Gode julegaver ble det også! Takk for oss!

Etter båtturen var det lunch. Plukkfisk er vel ikke akkurat det en forbinder med gourmet mat, men du verden!! Hyggelig betjening forklarte om produksjonsprosess for potetstappe og steking av purre. Kjempegodt – og desserten var jo Hjelmelandsk med bondepiker og eplesyltetøy!

Takk til staben, og til Sebastian som sto for maten.

Så gikk turen til Aksel Hansson og lenestolene. Interessant besøk, vel ivaretatt av en ung medarbeider som jeg (dessverre) ikke husker navnet på. Masse informasjon om tradisjon og trender – og et godt rabatttilbud på nettbutikken. Koret har for øvrig 100 jærstoler fra denne fabrikken i sitt øvingslokale, «Drøvelens hus» i Stavanger.

Så gikk turen inn dalen til OmCider. For en velkomst og vennlighet. Ført ut for å se på 17.000(!!) epletrær. så inn i produksjonslokalene med grundig gjennomgang av prosess og rutiner. Så smaking. Det er jo så godt! Huldra vant våre hjerter – kanskje på grunn av det lokale sagnet, så noen flasker fant veien til Stavanger. Bodil: Her har dere truffet både i «Hanen», Gardsutsalg og serverings-segmentet. Vi ønsker dere lykke til med en eventyrlig satsing på kortreiste kvalitetsprodukter

Takk til Bodil for gjestfrihet og kulinariske opplevelser. Flytende epler har kommet for å bli!

Også:

På et sted hvor det antagelig ikke har vært buss tidligere. Apal Sideri. Det ble såpass med oppløp at naboen måtte ut på tunet for å sjekke. Dan Olav tok seg tid til å snakke med oss på lørdag ettermiddag. Entusiasmen lyste, og begeistringen var til å ta å føle på. Verdensmester i Sider på første forsøk. Det er i Hjelmeland det. Sideriet var ikke helt ferdig (han gjør jo alt selv), men det ga oss den grunnen vi trenger til å ta turen på nytt før jul. Årets sider blir ferdig første uke i desember, så rydd parkeringsplassen Dan Olav, det kommer folk fra «byen».


Så til slutt;

Kjære ordfører!

At du tok deg tid til å treffe oss var veldig hyggelig. Like viktig var det du sa – om Hjelmeland, bygdene, folkene som bor og jobber og samarbeider der. For noen forutsetninger og for noen folk dere har i kommunen.

Jeg kan forsikre dere alle om at lørdagens tur til Hjelmeland var en stor opplevelse for oss som deltok. Alle nevnt og ingen glemt!

Tusen takk for oss. Vi vil være gode ambassadører for kommunen basert på det dere har gitt oss.

En fantastisk dag i en fantastisk kommune!


Med vennlig hilsen for

Song Og Spelkorlaget av 8. Mars & Søn

Erik Dambo

2. reiseleder

PS

Og for de som vil høre mer av oss enn det lille som ble sunget underveis kan vi peke hit:

DS


97 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page